هرچند که در بخش قبل توضیح دادیم، به دلیل طولانی و پیچیده بودن پروسه درمان ارتودنسی، هزینه های آن بالا و قابل توجیه است، اما ممکن است بنا به برخی دلایل، این هزینه ها بیشتر از حد تصور ما باشد. ما در ادامه 4 دلیل را بررسی کرده ایم و توضیح داده ایم که چرا و به چه دلیل ممکن است هزینه ارتودنسی سر به فلک بکشد.
1. برخی متخصصان بسیار حرفه ای تر از دیگران هستند
لزوماً قرار نیست که تمام متخصصان ارتودنسی یک هزینه یکسان برای درمان نامنظمی های دندانی و فکی دریافت کنند. زیرا همه مهارت ها، تجربه و تخصص یکسانی ندارند. مثلا ما متخصصانی داریم که بیشتر از 20 سال را صرف انجام درمان های تخصصی ارتودنسی کرده اند و قادرند مشکلات بسیار پیچیده و شدید مرتبط با نامنظمی دندانی را برطرف کنند. این متخصصان حتما تفاوت های بسیار زیادی با یک متخصص ارتودنسی که تنها 1 سال درمان ارتودنسی انجام می دهد دارند.
بنابراین ارتودنتیست هایی که تجربه، مهارت و تخصص بسیار بالایی دارند و اغلب نیز آن ها را در لیست هایی موسوم به بهترین متخصص ارتودنسی در تهران، کرج و سایر شهرهای دیگر میبینیم اغلب هزینه ارتودنسی بالاتری نسبت به ارتودنتیست های کم تجربه با مهارت پایینتر میگیرند.
2. برخی درمان های ارتودنسی گرانتر هستند
ما در رشته ارتودنسی روش ها و درمان های مختلفی برای برطرف کردن انواع و اقسام نامرتبی های دندانی و ناهنجاری های فکی داریم. مثلا رایج ترین شیوه درمان همان ارتودنسی ثابت است که در آن دستگاه ها و لوازمی طی یک جلسه توسط متخصص ارتودنسی به سطح دندان ها متصل می شود.
همچنین ارتودنسی متحرک را داریم که در آن از پلاک ها متحرک و بعضاً شفاف دندانی برای ردیف کردن دندان ها استفاده می شود. معمولا ارتودنسی با دستگاه های ثابت کمی بیشتر از دستگاه های متحرک است. و از بین تمام دستگاه ها یا روش های ارتودنسی ثابت نیز، روشی وجود دارد با نام ارتودنسی لینگوال که هزینه بسیار بالاتری نسبت به سایر روش های موجود دارد. دلیل گران بودن ارتودنسی لینگوال پیشرفته بودن تکنولوژی آن و دشواری بیش از اندازه در نصب دستگاه های ارتودنسی است. زیرا در این روش دستگاه ها به پشت دندان ها وصل می شود.
3. برخی ها شدت مشکلشان بسیار زیاد است
به طور کلی هرچه شدت نامنظمی های دندانی بیشتر شود، هزینه ارتودنسی آن ها نیز افزایش میابد. مثلا کسانی که با جلو یا عقب بودن یکی از فک ها روبرو هستند اغلب برای درمان کامل خود باید هزینه های بیشتری پرداخت کنند. اگر این افراد بزرگسال باشند میبایست عمل جراحی فک نیز انجام دهند که بر هزینه های نهایی آن ها افزوده خواهد شد.
4. برخی ها اجاره بهای بیشتری می دهند
برخی متخصصان به دلیل اینکه در یک کلینیک مجهز، کامل و در نقطه مناسبی از شهر هستند اجاره بهای زیادی بابت مطب یا کلینیک خود می پردازند. همین باعث می شود برای تامین اجاره بهای خود هزینه ارتودنسی بیشتری از مراجعان و بیمارانشان درخواست کنند. مثلا هرچه به شمال تهران نزدیک تر می شویم هزینه ارتودنسی دندان نیز با توجه به گرانتر بودن اجاره بها بیشتر می شود.
5. برخی دستگاه های ارتودنسی وارداتی هستند
برخی از متخصصان ترجیح می دهند به جای همکاری با لابراتوارهای داخلی، سفارشات مربوط به دستگاه های ارتودنسی را از خارج کشور تامین کنند. و چون معادل دلاری این دستگاه ها به ریال بسیار زیاد است، در مجموع هزینه درمان برای بیماران گران تمام می شود. مثلا اگر هزینه درمان با پلاک ارتودنسی متحرک ایرانی 5 میلیون تومان باشد، هزینه درمان با پلاک اینویزیلاین (مطرح ترین برند ارتودنسی متحرک جهان) بالای 30 میلیون تومان است.
:: موضوعات مرتبط:
اسپانسر ,
,
:: بازدید از این مطلب : 288
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0